Ce este un HotSpot DMR

Mic ghid pentru incepatori in Hotspot-uri

 

Un hotspot, pur și simplu pus, este gateway-ul dvs. de internet la o anumită rețea DMR. Ați folosi un hotspot când nu aveți un repetor DMR în apropiere sau pur și simplu nu doriți să îl legați pentru o perioadă lungă de timp.

Multe hotspoturi sunt capabile de mai multe moduri, cum ar fi D-Star, P25, DMR +, YSF și NXDN …

Pentru început, hai să spunem că nu există un singur răspuns cu privire la modul în care trebuie să fie configurat fiecare brand / model de hotspot.

În funcție de ce firmware se execută, ce fel de placă de modem digital folosiți etc … vor exista variații. Deci, ne vom concentra pe elementele de bază și vom da EXEMPLE cum se poate face, deși nu neapărat cum ar trebui făcut

Pentru a începe, iată un videoclip minunat care vă arată cum să configurați Pi Star pe un hotspot Hat MMDVM. Aceasta este o configurație hotspot foarte comună și una care stabilește cu adevărat baza pentru înțelegerea modului în care funcționează. Acest video de KJ4YZI – Ham Radio Concepts acoperă o mulțime de informații care pot fi utilizate universal pe multe configurații hotspot. Videoclipul durează aproximativ 20 de minute și merită foarte mult să îl urmăriți.
KJ4YZI Hotspot Tutorial

Acum că ați previzualizat videoclipul, ati acoperit câteva reguli de bază pentru utilizarea unui Hotspot.

Dacă aveți doar un hotspot, configurați-l folosind Radio ID. NU adăugați un 0 sau 1 la sfârșit, cum ar sugera unii. Acest lucru este valabil numai dacă aveți mai multe hotspot-uri în același timp. Acest lucru este rar.
Fiți atenți la TG-uri si la alocarea acestora.
Amintiți-vă că hotspoturile se bazează, în general, pe WiFi-ul bun. Deci, dacă utilizați un telefon mobil pentru sursa WiFi și conduceți într-un vehicul, probabil că veți avea mai multe plângeri din partea celor cu care discutați despre fiabilitatea transmisiilor dvs. Este doar ceva cu care va trebui să vă ocupați. Rețelele de telefonie mobilă pot fi deranjante și au latență uneori, ceea ce vă va provoca mai multe probleme ca R2D2 atât la RX cât și la TX
Nu uitați să vă verificați BER-ul în tabloul de bord hotspot. Dacă este prea mare, verificați RX Offset și TX Offset. Este posibil să trebuiască să trebuiasca sa-l ajustați mai sus sau mai jos pentru a-l reduce cu până la 0,2% sau mai puțin . Acest lucru este foarte important pentru a obține o utilizare sigură a hotspot-ului dvs. Acuratețea frecvenței radio variază, deci asigurați-vă că hotspot-ul și statia funcționează bine împreună.

Acestea ar trebui să fie suficiente informații pentru a va face hotspotul sa funcționeze fără prea multe probleme. Vă rog să vizitați pagina mea de contact și să puneți orice întrebări suplimentare pe care le puteți avea și vom face tot posibilul pentru a obține un răspuns cat mai complet