Ce este un Talk Group

 

Ce este un grup de discuții?

Un grup de discuții DMR este pur și simplu o modalitate de a grupa mai multe ID-uri Radio într-un singur contact digital. Sau într-un alt mod, un grup de discuții este o metodă de organizare a traficului radio specific utilizatorilor DMR, care doresc să audă același lucru și să nu fie deranjați de alt trafic radio pe o rețea DMR care nu este interesat să audă.

Grupurile de discuții pot exista în mai multe scopuri. Puteți organiza grupuri de discuții pentru țări, state, județe, regiuni, orașe, grupuri de interese speciale etc. Doar despre orice grup de utilizatori DMR ar putea avea un grup de discuții care să le fie atribuit dacă doresc să organizeze trafic pe care toți îi pot monitoriza și participa, fără a trebui să vorbească unul cu altul unul câte unul.

Grupurile de discuții sunt, de asemenea, specifice rețelelor DMR individuale, dar, în general, aceștia urmăresc, în general, aceeași schemă de numerotare. Deci, trebuie să vă asigurați că știți care sunt diferitele grupuri de discuții pentru fiecare dintre rețelele DMR pe care le puteți utiliza.

De exemplu, Talkgroup 3129 din rețeaua MARC ar putea să nu fie același cu Talkgroup 3129 din rețeaua Brandmeister.

Asigurați-vă că gestionați TG-urile separat dacă utilizați mai mult de o rețea DMR!
Grupurile de discuții DMR-MARC

Puteți găsi o listă actualizată de grupuri de discuții DMR-MARC . Există un link în partea dreaptă a paginii MARC cu o foaie de calcul actualizată Excel.

Rețineți că grupurile de discuții sunt create de administratorii de rețea și pot fi actualizate din când în când.

De asemenea, nu creați doar propriul grup de discuții fără a vă coordona cu administratorii de rețea individuali.

Puteți găsi o listă actualizată de grupuri de discuții Brandmeister Aici. Puteți exporta grupurile de discuții în diferite formate specifice nevoilor dvs.

Rețineți că grupurile de discuții sunt create de administratorii de rețea și pot fi actualizate din când în când.

De asemenea, nu creați doar propriul grup de discuții fără a vă coordona cu administratorii de rețea individuali.

TG-urile in BRANDMEISTER
întrebări frecvente
Ce este un grup de discuții static?
Ce este un grup de discuții dinamic?
Grupurile de discuții dinamice sunt utilizate pentru activarea temporară pe o perioadă de timp pe un anumit repeater. Acest tip de grup de discuții funcționează pentru o perioadă de timp stabilită după ce un utilizator de repetor local îl activează transmițând pe un repetor folosind acea grupă de discuții din radioul lor. Când temporizatorul expiră și nici un utilizator local nu a mai tastat din nou pentru o anumită perioadă de timp acest TG dispare de la receptie .

De exemplu, dacă călătoriți în UK și doriți să discutați cu un prieten acasă în Romania, puteți tasta grupul de discuții din Romania pe un repetor din UK, care permite grupurilor de discuții dinamice și apelarea repetoarelor de la domiciliu, care au grupul de discuții din Romania ca statică. Când ați terminat conversația, temporizatorul dinamic va expira și repetorul UK va reveni la normal.