Bapco 2023

    Am avut plăcerea de a fi invitat si anul acesta la Bapco 2023, desfășurat in Coventry Arena Regatul Unit, unde profitând de aceasta ocazie mi-am verificat check list-ul pe anul acesta si am trecut la treaba.
Prima mea oprire a fost la standul Handsfree Group UK unde am discutat despre integrarea terminalului R5 in infrastructura ESN atat in Ptt over Cellular cat si in Airwave. Produse de bună calitate, servicii remarcabile.

     Următoarea oprire a fost la standul Motorola Solutions unde m-am revăzut si avut o discuție plăcută cu Adrian Parsons despre noul dispozitiv Wave lansat, TLK110. Arată frumos și inteligent. Audio super clar!

     Airbus / Secure Land Communications a fost un must be și am întâlnit o echipă uimitoare cu care am discutat despre aplicația Tactilon_Agnet MCPTT. Am avut o discuție lungă si foarte interesanta. M-am simțit cu adevărat binevenit. Super mulțumesc echipei care mi-a făcut un mic favor si au scos la lumina un Tactilon_Dabat special cu care să mă joc.

    M-am oprit la Sonic Communications (Int) Ltd, unde Steve Cherry VR MCMI a fost în elementul său și am discutat despre utilizarea BTRSM pentru Zello Work și alte aplicații dedicate PoC nu doar Motorola Wave. Se pare că funcționează! Am bifat un viitor test.

    Nu am ratat standul Leonardo DRS, deoarece eram dornic să discut despre soluțiile cloud Mcptx și aplicația PoC. Mi-a plăcut foarte mult. Am văzut și testat o Sepura SC3 integrata acolo precum si unele dispozitive RugGear. Nu sunt sigur dacă au integrat RG725 sau RG750 dar sistemul se mișca bine.

    Vorbind despre Sepura, alături de integrarea SC3 și Leonardo, am căutat să văd noua serie VHF SC. Din păcate, nu aveau niciun dispozitiv acolo. pacat. Poate anul viitor.

    Chiar dacă nu mă așteptam la o nouă lansare, a fost o bucurie să-i revăd pe Mark Brandstatter și Leo Kokaj la standul Hytera Communications Europe și ca întotdeauna a fost o plăcere să vorbim despre dispozitivele hibride HM7xx, HP7xx, PNC560, PDM680 MCS si viitoarea lansare a PNC460 PoC precum si mult așteptata PT590 Tetra.

    Ultima vizita am făcut-o la standul Tait care a si fost surpriza zilei si am rămas plăcut impresionat (și sunt destul greu de impresionat) de Tait Communications TP9300 și TP9500 (cu LCD color !!! precum și mai multe opțiuni de culoare!!). O mișcare frumoasă de la Tait ținând cont ca întotdeauna m-am plâns de ecranele mici și monocrome!

     Mulțumiri speciale lui Richard Russel care a reușit sa scoată de nicăieri un terminal radio #P25 doar pentru mine cu care să mă joc puțin.
Cireașa de pe tort pentru mine a fost dispozitivul Tait Communications TWX500. Mi-au plăcut toate caracteristicile, integrarea, designul, dimensiunea și senzația. Am avut plăcerea de a-l testa atât in conectivitate DMR cat si in crossLink integrat cu Tait Axiom.