Ce este DMR?

 

DMR este prescurtarea de la Digital Mobile Radio și utilizează protocolul Motorola TRBO pentru comunicații. Ca și alte moduri digitale, cum ar fi D-Star, C4FM și APCO P25, protocolul TRBO vă transformă vocea într-o formă digitală și o trimite prin RF (cu alti biți de informații incluse) și vă permite să comunicați cu alte radiouri DMR ,hotspoturi ,Repetoare DMR, care sunt conectate în rețea în întreaga lume prin intermediul internetului.

Ceea ce face ca DMR să iasă în evidență de la unele dintre celelalte moduri digitale este că utilizează TDMA (Time-Division Multiple Access) pentru a împărți o singură frecvență în 2 „canale” distincte sau sloturi de timp. Făcând acest lucru, puteți avea două conversații care se întâmplă simultan, folosind o frecvență.

Imaginați-vă că folosiți o frecvență în timp ce radioul A vorbește la radioul B în fanta temporală 1, iar radioul C vorbește la radioul D în fanta temporală 2 … SIMULTAN. Destul de clar, nu?

Aici este un grafic frumos de la Retevis pentru a ajuta la vizualizarea și înțelegerea a ceea ce se întâmplă …

Deși graficul de mai sus se referă la modul în care funcționează un repetor DMR, același principiu se aplică și pentru utilizarea unei frecvențe simplex.

Pentru a face lucrurile mai distractive și mai complicate, fiecare radio trebuie să aibă un Radio ID unic pentru identificarea digitală între radiouri și puteți, de asemenea, să utilizați grupurile Talk pentru a separa traficul și a viza anumite grupuri de utilizatori DMR.

Căutați o explicație de bază mai aprofundata a DMR-ului ?, ce este, cum funcționează și de ce este atât de benefică? Aruncati un ochi la Tutorialul de bază Miklor DMR.
Ce este un ID radio?

Un radio ID este un număr unic alocat (și apelului dvs.) de către echipa RadioID.net. Ca un număr de telefon sau o adresă IP, Radio ID-ul dvs. vă identifică ca un utilizator radio unic pe diferite rețele DMR și repetoare din întreaga lume.

Cum obținem un ID – Simplu. Cereti unul de aici.
Ce este un grup de discuții? TG

Un grup de discuții DMR este pur și simplu o modalitate de a grupa mai multe ID-uri Radio într-un singur contact digital. Sau într-un alt mod, un grup de discuții este o metodă de organizare a traficului radio specific utilizatorilor DMR, care doresc să audă același lucru și să nu fie deranjați de alt trafic radio pe o rețea DMR care nu este interesat să audă.

Avem o mulțime de informații despre TG- uri – grupurile de discuții și despre modul în care sunt utilizate. Aruncati un ochi si in categoria TG-uri.