Dictatorul, căteii și Politia Secreta – Basm Popular

A fost odată ca niciodată, într-un regat mic și foarte îndepărtat, o rețea DMR in care deși lumea era la început si existau mici probleme audio, oamenii erau cata frunza si iarba si hobby-ul prospera într-o zi cat in alte locuri in 5. După un timp regele îmbătrâni si se retrase lăsând in urma un conducător mic si autoproclamat dar cu aspirații de Dictator, pe nume Regele Venis.

     Regele Venis prin șiretlicuri bine ticluite dar mai ales manipulări si amenințări sub forma de urări din partea cățeilor dresați si a politiei secrete proprii si personale care era răsplătita in funcție de eficienta, cu timpul a devenit un om de mare putere și influență, mai ales ca era poliglot, vorbind limba lui Shakespeare si a lui Francisco Paulino Ermenechildo Franco y Baamonde și nu iubea nimic mai mult decât să folosească această putere pentru a face viețile tuturor celorlalți să fie mizerabile.

       Distracția preferată a regelui Venis era să abuzeze de puterea sa. Își petrecea ore întregi în fiecare zi găsind modalități noi și inventive de a-i face pe cei din jurul lui să se simtă mici și neputincioși.
Fie că își forța supușii să folosească doar serverul lui pe care îl inventase special pentru a deține controlul, sau îi punea să se îmbrace în costume prostești si sa tină discursuri si numărători pentru a ști exact cați followeri mai are in fiecare duminica, doar pentru distracția lui, regele Venis căuta mereu modalități de a-și flexa mușchii regali.

    Într-o zi, regele Venis a decis să-și ducă abuzul de putere la un nivel cu totul nou. El a declarat că toți cei din regat trebuiau să se închine în fața lui ori de câte ori îl vedeau, altfel se confruntă cu pedepse aspre precum dispariția id-urilor DMR, unde el acaparase condeiul, blocatul utilizatorilor ori dealocarea de noi id-uri.

   Unii au luat atitudine si au făcut public ca nu sunt de acord cu metodele lui de furt, manipulare si transformarea hobby-ului într-o afacere personala iar regele Venis a dat sfoara in tara cu toboșari si a trimis papirus cu noile legi:

 

Multi s-au retras imediat, unii  întrerupând si publicarea știrilor si a ajutorului acordat comunității in papirusul dedicat. Chiar si după  4 ani de la renunțarea la papirus, care a fost imediat cumpărat de regele Venis spre lauda si mărirea sa, nu a reușit sa aștearnă 2 cuvinte in folosul comunității preferând sa-si tina supușii in întuneric spre preamărirea sa.  La început, oamenii s-au conformat, dar în curând au început să-și dea seama cât de ridicole și meschine erau cererile regelui Venis si multi s-au retras in alte regate ori s-au apucat de altceva.

    Cu timpul pana si cei mai înverșunați capi ai Politiei lui Secrete precum si cățeii din jurul lui au făcut front comun cu oamenii de rand si au decis să se unească și să vină cu un plan pentru a opri o dată pentru totdeauna abuzul de putere al regelui Venis.  Au organizat un protest masiv, retrăgând toate echipamentele legate de serverul regelui Venis si conectându-le la alte regate, defilând pe ecranele stațiilor folosite in regat cu #Venis la Talker Alias  si cu pancarte pe care scria „Jos Venis!” și „Free Hobby!” afișate la toate articolele publicate in papirusurile din regat.

    Regele Venis a fost supărat când a văzut protestul. Cum îndrăznesc supușii să-l sfideze așa! Le-a ordonat gardienilor săi să blocheze pe oricine îndrăznește să vorbească împotriva lui, dar gardienii au refuzat. Se săturaseră de abuzul de putere al regelui Venis și nu aveau de gând să mai suporte.
Pana si regatul vecin Repuvlicus Moldavus a participat la protest, sătul fiind de intențiile regelui Venis de a acapara si acel regat pentru a-si întinde meschina domnie asupra-i.
Ba chiar au deschis si o Petiție Publica unde toți oamenii din ambele regate sa ceara suspendarea lui, știind ca poate nu vor avea succes dar ca vor deschide mai mulți ochi si mai multe minți spre a nu se lăsa manipulate.

    În cele din urmă, regele Venis a fost forțat să demisioneze din poziția sa de putere. S-a furișat departe de regat, cu coada între picioare, știind că fusese învins chiar de oamenii pe care stăpânise cândva cu o mână de fier.
Oamenii au trăit fericiți pentru totdeauna, știind că au puterea de a face față oricui încerca să abuzeze de drepturile și libertățile lor. Cât despre regele Venis… ei bine, să spunem că a învățat o lecție valoroasă despre pericolele abuzului de putere.

Basm Popular. Orice asemănare cu persoane aflate in viata ori posibil decedate este pur si absolut întâmplatoare !