DMR National Check-in

Mica explicație pentru cei ce au  accesat Rețeaua BrandMeister mai târziu.

       Primul Check in Rețeaua Brandmeister DMR România a fost făcut de mine (YO8TEH) la data de 9 August 2016 si continuat  pe o durata de  mai bine de un an cu ceva întreruperi, apoi stopat datorita  intrigilor si bătăilor de joc din partea celor doi radioamatori, sa le zicem” Lolek si Bolek” deocamdată si culminând cu dezinteresul real pentru radioamatorism, urmărirea propriilor interese economice, precum si furtul paginii www.Brandmeister.ro, însușirea informațiilor publicate si a mai mult de 5 ani de munca in folosul comunității de către noul administrator al rețelei BM România yo5dsg.

Check in-ul a fost continuat după un timp de YO8RZE si apoi de YO4FZV care a renunțat la rândul sau după un timp.  Afișat mai jos este Proiectul inițial de Check-in așa cum îl desfășuram eu la acea data:

BrandMeister Romania  National Check In

 

Scopul acestui Check-In National este de a testa si demonstra capabilitățile rețelei BrandMeister, DMR din România, de a cunoaște cat mai mulți dintre radioamatorii ce folosesc modul de lucru DMR si a echipamentelor folosite si nu in ultimul rand de a ne auzi măcar la sfârșitul săptămânii in număr cat mai mare. De asemenea are ca scop „inventarierea” indirecta a echipamentelor DMR disponibile pentru  realizarea articolelor de suport tehnic acolo unde este cazul, publicarea de Code plug-uri  Standard, anumitor setări APRS pentru fiecare model de stație radio, ajutor in configurarea repetoarelor si a hotspot-urilor, precum si realizarea unei hărți digitale  cu localizarea utilizatorilor in vederea extinderii  rețelei cu repetoare sau noduri de putere.

  Check In-ul  incepe in fiecare Duminica incepand cu ora 22.00.

  Radioamatorii participanti vor raspunde la chemare cu urmatoarele :

1. Indicativul DMR urmat de cel de Radioamator.
2. Numele operatorului in clar.
3. Reteaua  ( BrandMeister, DMR Marc ,Dstar,C4FM,altele)
4 .QTH.
5. Conditii de lucru-echipament folosit / eventuale probleme de semnalat daca este cazul. Daca nu se raspunde cu „Nimic special de semnalat”

 Ordinea chemarii  este urmatoarea:

 YO2 – YO3- YO4 – YO5 – YO6 – YO7 – YO8 – YO9 – YO WW* – ultim check-in YO si WW

* YO WW reprezentand toti radioamatorii romani aflati in afara YO