FAQ

Această pagina va acoperi cateva dintre ideile si intrebarile de bază pe care probabil le aveti. Dacă am lasat ceva nespus , intrebati si poate voi raspunde.

 

Î: Ce este DMR?

R: Digital Mobile Radio (DMR) este un standard de radio digital mobil deschis, definit în Standardul european pentru standarde în telecomunicații (ETSI) TS 102 361 părțile 1-4 și utilizat în produse comerciale din întreaga lume. Destul de popular în lumea radioamatorilor (HAM)

Î: De ce este atât de diferit de modul analog.

R: Ei bine, pentru ca permite 2 conversații simultane pe aceeași banda de frecventa in același timp . Înainte aveam doar unul. Aceste conversații (QSO-urile) sunt total independente și nu interferează unul cu celălalt.

Î: Deci mi-am programat ID-ul radio în statie .. Mai trebuie să-l identific?

R: DA! Doar pentru că vă transmiteți indicativul dvs., NU vă face transmisia legală fără să vă identificați prin voce în conformitate cu regulile. Deci, identitate ca de obicei.

Î: Ce inseamna CC – codurile de culoare , TS – sloturile de timp și TG – grupul de discuții – mumbo jumbo?

R: Vă permite să răspundeți unui singur corespondednt la un moment dat.

1) Codul de culoare este doar un nume fantezist pentru ceea ce ar fi „CTCSS” sau „PL” în lumea radio analogică.

2) sloturile de timp sunt ceea ce face DMR unic. Semnalul dvs. de transmisie este împărțit în pachete digitale de 30mS, iar emițătorul pornește și se oprește rapid. Acest lucru permite ca două semnale să partajeze același canal în același timp. Unul pe slotul de timp 1 și unul pe slotul de timp 2.

3) Grupurile de discuții sunt apelurile de grup, astfel încât cei care ascultă numărul de grup vă pot auzi. Oamenii trebuie să aibă grupul programat în terminalul lor radio și să asculte pe acest grup și CARE are alocat acelasi Time Slot.

Î: Cum știu ce TS și TG să utilizez?

R: Proprietarul repetorului (fie un grup, un club sau un individ) are ultimul cuvânt de spus cu privire la modul în care Talk Group este folosit în ce TS.