Hamsphere Virtual Ham Radio

Poate pentru unii este ceva vechi. Eu ieri l-am descoperit si am ramas impresionat. Este singurul soft care intr-adevar mi-a dat senzatia ca folosesc un transceiver real fie ca l-am folosit pe platforma windows ori IOS.

Functioneaza si pe Android. In afara faptului ca poti face legaturi reale cam in toate benzile HF de radioamator, are si  live cluster, optiune de logbook, primire si trimitere qsl card direct din soft. Platforma pe care lucreaza e un fel de SDR.

Softul este free pentru 30 zile apoi se plateste o taxa anuala de folosire.De asemenea e plin de bug-uri. In ambele platforme testate , se restarteaza, se blocheaza, nu se mai face receptie in timpul unui QSO. Si este scumpa folosirea lui. Nu m-as abona la el. Cel putin nu la pretul cerut acum.

Ce m-a impresionat pe mine a fost felul in care lucreaza si cum este gandit.  Aici se deschid noi drumuri in aplicatiile SDR. Ma gandesc la un Raspberry PI + un SDR Transceiver + un soft gen Power SDR ori chiar Hamsphere.   Ori Un Raspberry PI + SDR Transceiver DMR. Si tot asa. Eu va recomand sa il folostiti in perioada de 30 zile. Lasand deoparte bugurile destul de multe nu are cum sa nu va placa. Veti vedea.

Pagina oficiala : aici

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *