Hytera PNC370 – Prima impresie

   Lansata cu fast de cei de la Hytera,  PNC370 a fost prima mea optiune de POC radio de la ei pe care mi-am dorit sa o testez.

           Prima impresie a fost ca statia radio care nu este statie in adevaratul sens al cuvantului, mai mult telefon mobil.. care nu este telefon mobil cu adevarat, neavand optiunea de apel ca a unui telefon mobil, deci un fel de hybrid care face putin din ambele, fost facuta din capace de  plastic reciclat, la fel ca si seriile pd3xx / 4xx / 5xx .
Calitate scazuta /componente ieftine. Ca design arata ca un produs neterminat, nu are tastatura completa – mare minus, atata timp cat nu are nici tuchscreen, validarea setarilor aplicatiilor  fiind un fel de hai sa jucam  tetris cu  o mana la spate …

Firmware-ul / meniul arata ca cel de pe vechile telefoane Nokia android clone cu procesor MTK. Lipsa functiilor, memorie scazuta, diagrama meniului ma duce cu gandul ca ar parea  fi proiectata de un copil in clasa a VI-a . Modul de conectare la PC si instalarea aplicatiilor imi aminteste de vechiul telefon HTC tytn 2 la care ma conectam cu pc sync-ul .. Terminalul nu vine cu soft de conectare/programare  in afara de ” Hytera PNC370 WLAN Editing Tools” – alta porcarie.  Datorita lipsei tastaturii  terminalul nu poate fi conectat la o retea  WIFI fara a fi conectata la  pc/wlan tools .. OMG. Daca plec undeva si nu am pc-ul la mine  o pot folosi ca  greutate peste hartia igienica ….
Volumul este prea ridicat pe setarea minima .. Semnalul Gsm pare sa fie ca a unui telefon cu antena interna, in schimb are semnal decent pe wifi.  Am ramas placut imresionat de calitatea ecranului, a bateriei si sunetului clar-curat.
Vazand o versiune noua de Firmware  am incercat o actualizare direct din meniul terminalului si am avut surpriza sa vad ca ori nu se intampla nimic ori da eroare de memorie insuficienta, terminalul avand aplicatia POC stearsa si instalat doar Zllo si APRSDroid. ! Cred ca au pus in ea un suport de MMC -uri  cu card de 2 GB asa la misto

In primele ore de test am gasit un bug la volumul tastelor- stat la minim si salvata setarea, facand browse prin meniu ori dupa restart sunetul tastelor urca de nebune.
Ca diferenta intre telefonele Samsung /Apple cu Zello instalat, aceeasi retea wifi setata si acelasi canal intarzierea telefoanelor la RX este de aproximativ jumatate de secunda  fata de  PNC370
Afisarea incarcarii pe lcd cand terminalul este oprit e o mare gluma, lipsa senzorului ori butonului pentru optiunea „MAN DOWN” la fel, un mare dezavantaj.
Pentru pretul platit de mine sunt multumit de jucarie si o pastrez.
Pentru pretul de vanzare cu amanuntul (£260) mi se pare o mare porcarie experimentala ,pe piata existand terminale POC mult mai inteligente si cu mult mai multe optiuni la acelasi pret ori cu mult mai mic.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *