In vizita „de lucru” la YO8ALA

ucrand la un mic proiect mi-am dat seama ca imi mai trebuia o bucatica de tabla de aluminiu. Stiind ca prin magazine nu am nici o sansa sa gasesc dimensiuni mici, primul meu gand a fost YO8ALA, Emil Uricaru – Nea Milica, dupa cum il stim noi radioamatorii din Bacau si nu numai.

Radioamator convins si cu mare experienta in ale constructiilor de montaje electronice, antene si reparatii pentru ceilalti radioamatori si nu numai, care nu au facut o pasiune destul de mare pentru partea electronica. Dupa un QSO scurt, auzind cererea mea Nea Milica in stilul lui caracteristic imi zice : „nu stii ca aici e depozitul radioamatorilor din Bacau? . Iti tai cat iti trebuie si hai sa-ti dau”. Zis si facut. M-am imbarcat in a mea masina si directia YO8ALA

Bucurie mi-a fost cand am ajuns si am gasit bucatica mea de tabla de aluminiu frumos taiata in asteptarea mea. Si mai mare bucuria mi-a fost cand am vazut la ce lucra Nea Milica. Un frumos liniar de la 160-10m de 400-600w, la care mai avea de pus alimentarea cu un trafo de microunde care ajunge la 2500V in sarcina ,2800V in gol, si doua 2 lampi QY3-125. Nu m-am abtinut sa nu fac cateva poze cu „jucaria” in cauza.

PS. „Febra finalului” s-a luat in comunitatea din Bacau, proiecte similare avand in desfasurare si YO8CIY, YO8DFF si YO8BFB. As fi curios sa vad cum arata proiectele si caracteristicile fiecarora.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *