Lolek si Bolek – Poveste din folclorul aproape maghiar

A fost odata Lolek, un baiat dolofanel cu doua pasapoarte si mare iubitor de forintzi care in truda lui zilnica la CSR mai ciupea/prindea care o statie Motorola iesita din uz ori care trebuia casata si avand acces la accesoriil care trebuiau schimbate si mai uita, ca mno, in fisa de service se poate trece inlocuit dar de fapt se repara si Bolek, mare iubitor de logan de curse lungi, avand triplu rol si anume masina de servici/casa/shack care fiind prieten bun cu Lolek, atat de bun incat imparteau totul, de la izmene pana la gulas,kurtosz si ceva statii scoase din uz, dar datorita vaporilor de la esapamentul tirurilor in urma carora se tinea Bolek, ajunsesera la rang de Sfinte Statii Motorola care erau de neatins muritorilor de rand si daca indraznea cineva sa puna intrebari ori sa zice ceva nelalocul lui cobora sfantul Ilie pe logan dupa ce se sfatuia in TG2266112 cu sfantul Laszlo, patronul statiilor mototola scose din uz de 10 ani si infernul cobora pe bietul muritor.

Azi asa, maine tot asa, o parte din muritori au ajuns la concluzia ca e bine sa nu intri in gura sfintilor ca te mananca pana ajungi la marele Sfant. Vazand Lolek si Bolek ca e loc de facut bani si-au facut un obicei ca dupa qso-uri in cu roaming intre ei si bocanceala suprema de mai mai ca SRI-ul sa le ofere un post de ascultac, sa urce statiile motorola la rang de Rolls Royce al statiilor si sa le laude poate cineva pune botu si mai ajuta la schimbatu’ leilor in forintzi ori la ceva benzina pentru logan. Si uite asa au inceput ei sa vanda la nestiutori panarame iesite din uz atat DMR cat si TETRA pe unde apucau, de la vanzare directa  prin agatarea pestelui din tg pana  pe radioamator ori OLX.

Afacerea inflorea pe zi ce trece si forintzii curgeau, antenele rasareau pe logan iar loganul s-a transformat in renault,  pana cand muritorii de rand au inceput sa se destepte sau sa se planga de pocnitorile primite, moment in care Lolek si Bolek, mai mult Bolek a trecut la atentionarea verbala a utilizatorilor sa tina ciocul inchis si sa-si vada de treaba alor, ba chiar ca is prosti si nu stiu sa foloseasca aceasta tehnologie extraterestra pe a carei eticheta sta scris Motorola. Culmea disperarii a aparut cand Bolek a inceput sa apeleze oamenii din retelele DMR in Private ori SMS punandu-i la punct sa-si vada de treaba lor si sa nu cumva sa mai fluiere in biserica Motorola.

Dar asa cum vremurile au trecut si oamenii s-au mai desteptat si au inceput sa paraseasca biserica, iar piata din fata fiind destul de mare, oamenii au cumparat ce le-a placut ochiului iar  Lolek si Bolek au ajuns sa se izloleze intr-o retea micuta cu oameni faini de altfel si sa-si verse frustrarile din cand in cand asupra userilor din cealalta retea apoi sa fuga inapoi. Poate sa se si ia la harta cu unii useri dar doar dupa ce s-au vorbit in prealalbil si sunt amandoi prezenti ca prieteni buni ce sunt sa se poata sustine unul pe celalalt. Babele din sat spun ca in curand vor face chiar nunta.

Aceasta poveste este un pamflet iar eventualelele asemanari cu fapte sau persoane reale sunt absolut intamplatoare.

1 comentariu

  1. Ion

    Stiu unde bati, sau mai degraba pe cine :))
    Good job

    Raspunde

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *