Motorola va implementa o noua retea digitala pentru serviciile de Urgenta in Romania

Press Release-ul suna destul de pompos:  ” Motorola Solutions to Deploy Nationwide Digital Radio Network for Romania’s Emergency Services”  si ar duce la ideea ca Romania nu are reatea Tetra si ca acum vine cu noutatea. Considerand faptul ca avem o retea Tetra majoritara Motorola chiar, pe langa Simocco, Sepura si Hytera, cu BS-uri destul de invechite si MTH-uri 800 cu exploatare pe 15 ani iar ca  upgrade pe alocuri MTP325-uri si doar pe esaloanele superioare ceva MTP6650, investitia Motorola Solutions  este o gura de aer proaspat in tehnologie, sisteme si echipamente Tetra in Romania. Inca nu este clar daca va fi addon la  reteaua actuala ori inlocuirea retelei.

Noutatea nu ar consta in cele 800 BS-uri  ci in sistemele noi compatibile 3GPP, unde Motorola impinge sistemul Wave ca Mission Critical Push-To -Talk Communication utilizand  Broadband ( reteaua publica de telefonie mobila ) nu  narowband. Sunt curios daca Motorola va incerca sa bage modelele LEX11, EVOLVE, ION ca mcptt devices. Ar fi o gluma.

Toate faine si frumoase dar totusi, pe langa multe altele, eu as da ceva atentie la dispozitivele si sistemele activate  Motorola AWS, unde toate datele sunt incarcate si stocate in serverele Amazon, unde conform politicii lor de utilizare, au dreptul de share cu destul de multe organizatii, si corporatii care nu au neaparata treaba cu serviciile de urgenta si siguranta . Ah si au mai fost sparte de cateva ori.

Articolul complet : AICI

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *