Push To Talk Over Cellular – Network Radio (PoC)

 

POC pe scurt  pleaca  de la  P TT (Push to Talk) O ver C ellular.

Aceasta tehnologie permite in esenta  unui unui echipament radio in sistem duplex sa foloseasca reteaua de date a telefonului mobil in loc de undele radio. Cu toate acestea, aceasta PoC nu este o tehnologie noua si exista de ani de zile.

Acolo unde terminalele POC se bazau anterior doar pe retelele de date mobile 2G si 3G, tehnologia nu era suficient de avansata pentru a oferi o comunicare vocala rapida, clara si fiabila. Din acest motiv, tehnologia POC nu a reusit niciodata sa ajunga la maturitate, dominat pe piata ramanand clasicele echipamente radio VHF/UHF.

Acum, odata cu progresele retelei de date 4G si, mai recent, cu lansarea tehnologiei 5G, PTT Over Cellular a devenit din ce in ce mai fiabil. In viitor, POC va inlocui probabil statiile emisie receptie clasice, aceasta optiune fiind adoptata la scala mare in diferite medii de lucru

Pentru uz Personal/Radioamator eu recomand varianta ZELLO Free, cateva canale fiind disponibile si in Romania, iar pentru uz profesional/comercial am listat cateva solutii/platforma mai importante si testate  in categoria Push To Talk Over Cellular – Network Radio (PoC) de pe website.