Reteaua DMR-Marc

Ce este rețeaua DMR-MARC?

MARC reprezintă Motorola Amateur Radio Club Worldwide Network. Este unul dintre coordonatorii rețelei originale DMR

Rețeaua DMR-MARC este conectată în întreaga lume de serverele master, care, la rândul lor, leagă repetoare între ele în peste 74 de țări prin intermediul a mai mult de 500 de repetoare.
Harta Retelei DMR-Marc poate fi vizualizata aici

sO diferență majoră în rețeaua DMR-MARC comparativ cu celelalte este că toate grupurile de discuții atribuite unui timelot pe repeater sunt statice. Nu există o opțiune dinamică de grup de discuții.

Și cum v-ați putea aștepta, rețeaua MARC este compusă aproape 100% din echipamentul de repetoare Motorola. O altă caracteristică excelentă a echipamentului Motorola este capacitatea de roaming. Dacă radioul este configurat corect, acesta va selecta automat cel mai puternic repetor din zonă fără intervenția utilizatorului. Aceasta crește fiabilitatea și calitatea comunicațiilor.

DMR Plus America de Nord

În plus, în rețeaua DMR-MARC, puteți accesa și Rețeaua DMR Plus, care este populară în întreaga Europă și Asia.

Arhitectura DMR Plus este similară cu cea a D-Star. Utilizatorii au grupuri de discuții pentru a conversa, a deconecta și a monitoriza starea canalului. Utilizatorii aleg dintr-o piscină mare de reflectori și se mută înapoi în grupul de discuții converse pentru toate QSO-urile.

Utilizarea acestei arhitecturi câștigă ritmul în America de Nord, deși nu este extrem de popular sau ușor de găsit informații. Acesta poate fi accesat prin repetoare DMR-MARC participante și hotspoturi personale cu know-how-ul corespunzător.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina web DMR PLUS.

DMR Plus, Phoenix și alte rețele din Marea Britanie și UE

Dacă sunteți în căutarea unor informații foarte bune despre rețelele DMR din Marea Britanie și UE, atunci verificați site-ul acesta. Este o resursă excelentă pentru informațiile despre rețelele care au fost construite pe baza originalului DMR-MARC, dar care au evoluat în propria lor aromă de operațiuni.