SalvaNet Romania

SalvaNet România – Mica introducere

Cine suntem noi?

SalvaNet România este un Serviciu Național Voluntar ce poate oferi  suport pentru Comunicații de Urgenta si Asistenta SAR, in România, serviciu  oferit comunității de radioamatori licențiați.

Ce facem?

Putem oferi un serviciu flexibil de comunicații pentru urgențe civile majore,  căutare si salvare (SAR), sau exerciții conexe și evenimente ale comunității locale.

Putem furniza comunicații suplimentare la incidente majore care implică avioane, trenuri, inundații, evacuări, defecțiuni la echipamentele de comunicații naționale, căutări de persoane dispărute, vreme nefavorabilă etc.

Cum putem oferi acest serviciu?

Radioamatorii  voluntari SalvaNet România folosesc propriile echipamente si infrastructura destinata Radioamatorilor, infrastructura publica precum si cea dezvoltata special pentru acest serviciu pentru a furniza comunicații si servicii conexe.

În unele zone, putem asigura si servicii de monitorizare locație utilizator, urmărire a vehiculelor, interconectare intre diferite structuri si Dispecerizare. In funcție de necesitați si locații, putem asigura comunicații radio HF, Analog, DMR, TETRA, PoC, inclusiv Live Video Stream.

Cum suntem organizați?

SalvaNet România cuprinde o Rețea Națională interconectata de grupuri locale, entități si asociații care pot asigura legătura cu serviciile de urgență, autoritățile locale și alte agenții de voluntariat care ar putea fi implicate în răspunsul de management integrat la urgențe civile majore.

Grupurile de Radioamatori Voluntari SalvaNet România pot fi localizate la nivel Local, Județean, Regional și Național.

Serviciul SalvaNet este asigurat doar de către membrii voluntari înregistrați SalvaNet România

Personalul SalvaNet România poate oferi la cerere comunicații suplimentare de siguranță si pentru maratoane locale distractive, raliuri de mașini, precum și o mare varietate de evenimente.

Toate comunicațiile realizate de SalvaNet România sunt in conformitate cu  Autorizația de Radioamator si sunt efectuate doar in benzile destinate radioamatorilor, rețelele publice si private Broadband ori alte rețele in funcție de protocoalele semnate.

Detaliile complete de contact pot fi găsite pe www.salvanet.ro