Zello & Orion Ptt – Nerecomandat Radioamatorilor cu minte obtuza

   Nu stiu altii cum sunt dar mie imi place si revin cu asta.  Se spune ca o partea din placerea hobbyului nostru este data si de „jucariile” folosite. Desi ideea de a folosi aplicatiile Ptt Over Cellular in radioamatorism este considerata de marea majoritate a radioamatorilor romani  ca fluierat in biserica, totusi mai exista si oameni care gandesc liber.

   Mereu zambesc cand aud utilizatori inraiti de DMR/Rolink/Tetra over Svx, ca utilizatorii de  Zello sau alte aplicatii PTT over Cellular nu sunt radioamatori ori sunt partial radioamatori si nu pot decat sa ma gandesc ca acei oameni  nici macar nu inteleg sistemul pe care il folosesc ori pur si simplu le este frica de ce nu inteleg ei.

   Ah, mai sunt si frustratii care se plang ca utilizatorii dintr-un anumit mod de lucru au migrat catre alt mod de lucru si au ramas singuri acolo iar ei nu inteleg de ce. Pai cu asa conceptie nici nu e de mirare. E hobby, e fun, e un alt mod de a comunica.

   Ce aduce in plus sau in minus? asta e alta discutie lunga care da mereu cu plusuri  pentru majoritatea  utilizatorilor. Network Radios Romania e ce trebuie. Modulatie super clara, transfer de date, location sharing, APRS si multe altele.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *